Robert Harting Hengelo 2014-6-8 Discuswerpen (met analyse)

Description

Robert Harting Hengelo 2014-6-8 Discuswerpen (slippertje) !
Opname Gerlof Holkema.
Robert Harting FBK 2014……Hengelo Robert Harting.MOV
Resultaat: 0
Poging : ?
Algemene technische classificatie: anderhalve draai met draai- afworp.
Specifiek: hoge armvoering in de voorzwaai en aansluitende 1/1 draai. Het bekken komt hoog en de voeten gaan ruim los. Dat duidt op een impulsieve aanpak. In de daling naar het twee voeten contact volgt de arm in een doorgezette daling. De worp wordt “geschept”.
De uitworp start al op de nog dalende linker voet, dat zou de reactiekrachten t.g.v. de frontale impuls van de uitworp vrij spel laten. Het effect van die reactiekrachten is echter niet waarneembaar. We moeten dus aannemen dat H. geen frontale impuls inschakelt maar zich beperkt tot de rotatie- effecten. Dat beperkt het versnellend vermogen tot een enkele component.
De rechter heupzijde komt niet goed door, de druk valt al vroeg van het rechter been.
De blokfunctie ontstaat pas bij voet-grond contact en is niet vanaf het begin bij de uitworp betrokken. (Het ontbreken van een frontale, werprichting gerichte impuls beperkt het blokeffect.) Dat is een storende factor in het gehele versnellingspatroon.
Conclusie: Harting is minimaal gefocust op een (gedifferentieerd) bewegingspatroon met onderscheiden bewegingspuncties. Hij laat zich verleiden tot vertrouwen in een momentaan explosieve beweging. Het doet denken aan de uitstoot- draaitechniek bij kogel.
Analyse: Cees Horstman Heerenveen.
Voor meer analyses op You Tube:
Wout Zijlstra: youtube.com/watch?v=ZJ2Uf_YkCOI
Patrick Cronie: youtube.com/watch?v=3aRnjTfJUDU

Comments