Piotr Małachowski FBK games 2015 Hengelo 65,87 meter (+ analyse Cees Horstman)

Description

Piotr Małachowski FBK games 2015 Hengelo 65,87 meter (met analyse Cees Horstman).
Piotr Malachowski FBK 2015 Hengelo 65.87 meter
Algemeen Technische classificatie: anderhalve draai en draai- afworp met licht voeten- bodem contact.
Specifiek: Alhoewel in het bewegingsbeeld de draai-acties in het oog springen kunnen we moeilijk staande houden dat de draai- component in de uitworp het basis element voor de worpversnelling vormt. Naast een draai-component is er sprake van de lineaire, werprichting gerichte versnellingscomponent. De voet/been- acties in de uitworpfase
zijn vanuit het oogpunt van een mogelijke versnelling nogal beperkt. Ze zijn eerder dragend dan stuwend, eerder onderhoudend dan versnellend. De versnelling komt dus uit een ander doosje, de enige mogelijkheid: de lineaire versnelling die zijn basis heeft in de start-acties. De startpas is buitengewoon geschikt voor het ontwikkelen van in de worprichting geplaatste snelheid. In de uitworp is de mogelijkheid van een lokale versnelling gegeven voor de schouderpartij door het uitremmen, het blokken van de lineaire snelheid met het onderstel. M. komt daarvoor in een gunstige positie met de plaatsing van de rechter voet in het midden van de ring. Het lichaamszwaartepunt is het vertikale vlak door de steunvoet (rechts) nog niet gepasseerd…. Als die passage een feit is neemt de linkervoet het blokkade effect over.
Conclusie: Malachowski ontwikkelt een indrukwekkende draai- impuls in de start- actie, maar gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de totale worp- impuls vooral de lineaire impuls.
Analyse: Cees Horstman Heerenveen.
Voor meer analyses op You Tube: Wout Zijlstra, Patrick Cronie en Robert Harting

Comments